mandag 6. juli 2015

Tung sesongstart!


Tung sesongstart!

Dette har ikke vært helt min sesong til nå.


Status er: 32. plass i Zegama- Aizkorri , 31. plass i VM i Ultra Trail, 15. plass I EM Vertikal og DNF i Marathon Mont Blanc.

Hvor ble det av formen og farta? 

- Jeg vet dessverre allerede svaret på dette spørsmålet..

I den siste konkurransen, Marathon Mont Blanc, valgte jeg å stå av etter 30 kilometer. Etter 20 kilometer av årest løp lå jeg ni minutter etter tiden min fra i fjor. Likvel følte jeg at jeg jobbet like hardt for å holde farten oppe, men i år ville ikke musklene i beina responder, det kjentes som om en sikring var av. Denne følelsen har jeg hatt flere ganger tidligere i min tid som idrettsutøver og jeg skjønner derfor at det nå er tid for handling!

Nå er det slutt på tvangsoptimisme og å håpe på at ting løser seg av seg selv…Nå er det tid for å ta tak og å få kroppen på rett kjøl igjen.

En tøff sesongstart ble for mye for min kropp, som kanskje allerede var litt for nedtrent når sesongen startet.  Jeg har en lang historie i å ikke respondere godt på mye mengdetrening og jeg har flere ganger møtt veggen og blitt overbelastet/ feiltrent/ overtrent, etc…. 


Likevel har jeg nok engang valgt denne ”tradisjonelle” treningsmodellen før denne sesongen. Jeg har trent akkurat like mye intensivt som før 2013/2014 sesongen, men økt mengdetreningen..

Jeg elsker å trene, jeg elsker lange turer, jeg digger å føle meg sliten og jeg blir fornøyd når jeg ser en godt utfylt treningsdagbok.

MEN..

I min beste sesong som idrettsutøver, sesongen 2013, trente jeg bare i snitt rundt 10 timer i uka (kanskje mindre), året før (2012) rundt det samme. Likevel pekte formkurven bare en vei disse årene; OPP, OPP, OPP…. 

(Og jeg presterte både på korte og lang løp)

Jeg burde lært av dette! Jeg burde skjønt at jeg var på sporet av noe, men jeg er som de fleste andre, jeg tenker mer er bedre og mye er best! 

De siste dagen har jeg studert treningen min de siste årene og jeg har lest et lite års pensum i treningslitteratur...Jeg er ikke i tvil..

Det blir det endringer og det starter fra i dag!

Treningsplanen skal skaleres ned til 2012/13 nivå. Men først blir det et par uker med rolig og lett trening for få muskulaturen ”frisk” igjen.  Jeg skal delta i en vertikal konkurranse nå fredag, deretter blir det konkurranse fri til Tromsø Skyrace.

Dette blir selvfølgelig en utfordring for en som er glad i å trene og konkurrere og som for tiden  oppholder seg i terrengløpingens mekka, Chamonix. Likevel er det for meg tid for å ta et valg mellom å være en som trener mye og løper sånn passe fort, eller en som trener akkurat nok og løper veldig fort.. 

Jeg er nemlig ikke i tvil om at jeg kan løpe fort igjen! Jeg kommer til å løpe fort igjen! Kanskje ikke neste uke, men om en fire ukers tid tror jeg det skal begynne å ordene seg;)

Og om ikke formen er tilbake til da har jeg om ikke annet fått mer tid med familien og jeg vil være mer uthvilt enn på lenge.

Det er tid for å starte prosjektet. ”Rask igjen med mindre trening”

Løpe hilsen

Eirik

”Løp med måte”

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar