torsdag 17. juli 2014

På vei til Dolomittene


PÅ vei til Dolomittene..

I skrivende stund sitter jeg på flyet til Oslo. Målet med denne turen er Dolomiteskyrace i Italia. Det som venter er en stupbratt vertikal på fredag (2,9km,1000hm) og et nesten like bratt Sky-løp søndag, med 1780hm opp og ned fordelt på knappe 22km. Begge løpene har start i fjellbyen Canazei (1500 moh)som ligger i Dolomittene.


Sesongen er godt i gang for min del. For snart tre uker siden var det VM i Skyrunning i Chamonix. Her blei det en dårlig dag med 14. plass i Vertikalen og en veldig god dag på maraton (Marathon Mont Blanc) med en 6. plass bare 4.28 bak Kilian Jornet på første og under 2 minutter opp til Tom Owens tredjeplass. 


Beina kom seg heldigvis fort etter VM og jeg har fått trent godt de siste ukene. Dette fikk jeg bekreftet med to gode løp på Andørja i helga som var. Motbakkeløpet jeg gjennomførte søndag, Kråktinden Opp, er definitivt noe av det bedre jeg har gjort. Dette kjente jeg både på følelsen underveis og jeg kunne se det av målingene jeg gjorde med klokka. Analysen viste jevn og fin puls og jevn fart hele veien. Dette til tross for mange varmegrader og steikende solskinn!


Det skal også nevnes at Kråktinden Opp var et vakkert løp. 1000 høydemeter fordelt på 8 kilometer, der du i fem av de åtte kilometerne løper med en panoramautsikt som gir en herlig og luftig følelse. Absolutt et løp det er verdt å få med seg for alle som liker å slite i motbakkene.

Med meg i bagasjen til Italia har jeg mine gamle skistaver kuttet ned til en langt kortere lengde. Vertikal løpet på fredag er så bratt at det vil lønne seg å løpe med staver for å avlaste beina. Dette blir en ny og spennende erfaring…men det skal nevnes at jeg har tjuvtrenet en del med staver siden jeg var rundt tre år, så jeg tror det skal gå bra;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar