fredag 18. desember 2015

Løpesesongen 2015 - en klar opptur!


Sesongen 2015….

For snart to uker siden var løpesesongen 2015 over for min del.

Og den avsluttet på best tenkelig måte, med to andre plasser, og en førsteplass sammenlagt, i konkurranser på andre siden av kloden. Det best av alt var at jeg løp over to minutter raskere på vertikal løpet i Hong Kong enn på samme tid i fjor. Det betyr mye for meg og avslutte sesongen på denne måten. Jeg må også neven at jeg er veldig takknemlig og ydmyk over alle gratulasjoner jeg har fått de siste ukene, det viser at det er mange som følger med, noe som selvfølgelig betyr mye for også en aldrende idrettsutøver som meg.

Bilde: Barden Senja, Crux film


Med tanke på alder, jeg er bare 34 år, så det er nevnt. Og som jeg fikk gitt klart uttrykk for i siste avis artikkel i Folkebladet etter løpene i Hong Kong – Jeg føler meg ikke en dag eldre enn jeg gjorde for 15 år siden…  Føler meg ikke eldre enn for 15 år siden.  Kanskje en sannhet med modifikasjonerJ Likevel føler jeg meg svært heldig som kan holde på med idrett på det nivået jeg gjør nå. Trening og konkurranser gir meg fortsatt stor glede og er et ekstra krydder hverdagen,  som på ingen måter hadde vært dårlig uten idretten, det skal være nevnt. Og noe som jeg har erfart fra all reisingen de siste årene, er at vi har det ganske så bra her i Norge!  Vi har muligheter til å forfølge alle våre mål og drømmer om vi bare måtte ønske!

Denne sesongen har hatt både oppturer og nedturer, men også inneholdt mange flott opplevelser i fjellet, alene, med venner og med familien.

Vi hadde en flott sommer i Chamonix, omgitt av mektige fjell, tynnere luft og trope varme dag etter dag. Jeg tror ikke det var hverdagskost for stive franske og engelsken fjellvandrer å bli passert av smågutter på seks og fire år, i bar overkropp, på de kuperte fjellstiene over Chamonix. – No hat! – No t-shirt!! Hope they have suncream!!!


Etter hjemkomst fra Chamonix i august, etter to og en halv måned i en eventyrverden med et eventyr liv, ventet oppussing av nytt hus og full jobb. Det ble tøffe tak i ukene etter Tromsø Skyrace, som for øvrig gikk ok.

Det merkelige var at i denne perioden begynte formkurven å peke oppover. Bedre og bedre resultater kom på løpende bånd…. Spesielt vil jeg nevne seier i Reistadtråkket i Bardu med tangering av løyperekorden fra 2013, med langt dårligere forhold dette året. Og deretter en 8. plass i Zeramatt Ultraks i Sveits,og så en ”lekende lett” seier i det knallharde Lakes Sky Ultra i Lake distriktet i England…

I oktober og november valgte jeg bevist å ta en pause – dem tøffe høsten med nytt hus, mye jobb og tøffe konkurranser kostet sitt!! Det er moro med konkurranser, trening og alt som følger med  -Men det koster krefter! Som familiemann og privatpraktiserende  fysioterapeut er det viktig for meg at jeg har noe i reserve til hverdagen.. Kone, barn, familie, venner og pasienter har alle rett til sin dose energi fra meg.  Jeg kan ikke legge alt igjen på fjellet, og etter Lakes Sky Ultra begynte det å bli faretruende lave nivåer på lageret… Heldigvis har jeg lært av gamle synder og valgte derfor å stå av planlagte løp i oktober (Brent barn skyr ilden). Dette viste seg å være en klok avgjørelse . Formen fra September er bevart og helgen i Hong Kong ble nok en opptur. Det er derfor med stor glede og entusiasme jeg kan oppsummer og se tilbake på at sesongen 2015 slettes ikke ble så verst allikevel!

Bilde: Barden på Senja, foto Crux film.

 Gode resultater, flotte opplevelser, nye bekjentskaper og masse ny lærdom!

Og alt dette gir ny motivasjon og driv til å gå for en ny sesong med ellevill fjelløping.

Jeg har allerede planlagt 2016 sesongen – den blir RÅ!! Nå er det bare noen små detaljer som må på plass før sesongplanen kan spikrers og målene hugges inn i sten…

Ellevill fjelløping rundt omkring i verden er ikke gratis, så viktige støttespillere må på plass før drømmer kan realiseres. Det er også en del av spillet som idrettsutøver…

I 2015 var jeg heldig og ha flere lokale sponsorer i ryggen: Advokathuset Nord AS, Kokt&Klar, Sparebank1 Nord Norge og Bioform. Tusen hjertelig takk til dere alle!

Og om det er andre der ute som har lyst å sponse en fjelløper, så er det bare å ta kontakt. Jeg stiller villig opp med en plass på trøya og gjerne med et treningsforedrag og ei trenings økt eller to for din bedrift!

Stor takk må også rettes til min hovedsponsor Inov8! (sko, klær, utstyr og reiser)

Og en enda større takk til flotte frue, som holder ut med alle egotrippene år etter år.

Her spretter hun rundt på toppen av Breitinden, så ikke alle turene min er helt ego..

Ps. I løpet av februar håper jeg å ha eboka om trening for Fjelløping klar for salg, så om du går med planer om å bedrive litt ellevill løping selv i 2016, ikke svi av alle pengene dine på januar salget!!

Her er en liten teaser på hva som er i vente...
Med vennlig hilsen


Eirik.

1 kommentar: