mandag 12. februar 2018

Trappetrening - enkelt og greit!


Tips til enkel og effektiv trappetrening:


Trappetrening er et godt supplement til den vanlige trening, både for løpere, skiløper, skimoutøvere, fotballspillere, osv..

Har man ei lang trapp tilgjengelig kan man gjøre intervalltrening i trappen, men har man som de fleste av oss bare ei kort trapp tilgjengelig, tror jeg det er lurt å satse på å bruke den til korte og intensive økter. Jeg vil her anbefale ei slik kort og intens økt som tar sikte på å friske opp muskulaturen ved at den stille krav til både spenst, styrke og timing. 

Økta er kort slik at den er fin å kombinere med annen trening som for eksempel styrketrening, kort langkjøring og eventuelt før eller etter intervalltrening. Dette er en økt du kan snike inn når som helt og hvor som helst.  Alle øvelsene skal utføres med maksimal intensitet, slik at hele muskelen tas i bruk og alle muskelfibertypene rekrutteres.  Totalt gir økta 12 drag på 15-25 sekunder.

OBS: Det kan være lurt å gjennomføre et par rolige økter før du drar til med full kraft, slik at kroppen får bli kjent med belastningen og øvelsene.


Slik kan du gjennomfører  ei økt med trappespenst:

Finn ei trapp som strekker seg over maksimalt fire etasjer.  Økta har fire øvelser som kan gjentas i to runder.


1.    Løp opp trappa et og et skritt.
-       Prøv å lande på forfot med tyngden over foten. Bruk armene godt for å holde oppe frekvensen.


  

2.            Løp opp trappa to skritt i slengen med høye kneløft. Land på forfot og løft kneet opp ved hvert steg, slik at bevegelsen neste blir som et hopp.


3.            Hink et og et trappetrinn, gjentas på begge bein: Land på forfot. Hold tyngdepunktet over tåballen slik at ikke rompa faller bak. Hold overkroppen oppreist og så stabil som mulig.

4.     Hink to og to trappetrinn i slengen, gjentas på begge bein: Land på forfot. Hold tyngdepunktet over tåballen så godt det lar seg gjøre. Hold også her overkroppen oppreist og så stabil om mulig.Alle foto fra trapp: Frode Wiggen

Lykke til i trappa:)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar